пʼятниця, 11 березня 2011 р.

Весна і харчування

От і весна... Радість яка... Сніг топиться потрохи, дні довшають, знову тягнуться до сонця рослинки (як і всю зиму під час теплих днів, але тепер вже з надією на благополучне життя :) )
Знайшовши вільні від снігу ділянки землі, ви можете зупинитися і пошукати свіжі весняні вітаміни. В мене вже росте кропива, яснотка, суниця... Був ше зірочник, але останні морози його вбили - чекаю поки відросте (а росте він досить швидко).

Поки що їв лише кропиву. Мало її, зате молоденька і солодка. Просто зриваю пучки зелені, мну між пальцями і їм. На зупу то вже треба трохи полазити, але воно того вартує. Все одно краще ніж купувати щось зелене на хімічному заводі, який називається супермаркетом...

А можна ше тушити і робити котлетки... Тушити це просто, а котлетки - вариться каша, наприклад пшенична, додається рублена кропива, попередньо залита окропом на 2-3 хв, вимішується з олією та сіллю, та викладається на пательню. Все просто.

Ось вона
Щойно з під снігу.







А це яснотка. Теж їстівна.

Ну а це відома усім суниця. Чай наприклад вітамінний робити можна.

А ще в лісі є малина. Листя ще нема, зато з стебел виходить смачний чай. Як з рожі на смак. І дає колір. Головне не сплутати стебла з мертвими. В мертвих вже нічого нема. А в цих під корою зелені вітаміни сидять :)

Немає коментарів:

Дописати коментар